Malzemeler
- Bir orta boy kuru soğan
- Bir çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- Yarım demet semiz otu
- Bir kase yoğurt
- iki yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- Bir su bardağı tavuk suyu
- iki şu bardağı su
- Su
Yapılışı
Kuru soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ eklediğimiz tencerede kavuruyorz, tavuk suyu koyacağımiz için fazla yağ koymamaya dikkat ediyoruz. Haşlanmış mercimekleri de ekleyip iki şu bardağı su ekleyip suyun kaynamasını bekliyoruz, su kaynadiktan sonra bir kase yoğurdun içine iki kaşık unu ekleyip iyice cirpiyoruz kaynayan yemek suyundan iki kepçe alarak yogurdumuzu yine cirpiyoruz sonra yavaşça tencereye döküp karıştırıyorz. Biraz kaynadiktan sonra tavuk suyunu ekliyoruz son olarak su kaynadiktan sonra yapraklarını ayiklayip temizledigimiz semiz otunu ve tuzu ekleyip ocağı kapatıyoruz. Servis yapıyoruz. Yoğurdun ve semiz otunun eksiliginin mükemmel buluşması oluyor bence çorba da eksi tadı sevenlere tavsiye ederim hatta yerken limon bile sıkılabilir , tarif bana aittır. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder