14 Ağustos 2015 Cuma

Sütlü ekmek , kahvaltılık sos tarifim

SÜTLÜ  EKMEK

Malzemeler
- İki su bardağı süt
- Bir paket kuru maya
- Tuz
- Bir tatlı kaşığı  toz şeker
- Aldığı kadar un
Yapılışı
Önce  karıştırma kabına biraz un alın kuru maya, tuz ve şekeri  ekleyin karıştırıp üzerine  iki ş
su bardağı  sütü  ekleyin elinize yapismayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip  yoğurun.  Hamur kıvamını alınca 200 derecede ısıtıp kapattığıniz fırında iki katı olana kadar mayalandirin, fırının hamuru pisirecek kadar sıcak  olmamasına dikkat edin iki, üç dakika isitsaniz yeter. Mayalanan hamura ekmek şekli  verip yağlanmış  kaliba koyup 180 derecede altı üstü  kızarana  kadar pişirin, fırından alarak  bir beze sarin, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.





KAHVALTİLİK SOS
- Dört  yemek kaşığı  biber salçası
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Dört  diş sarimsak
- Reyhan, fesleğen,  karabiber, kimyon ve istediğini  baharatları istediğiniz kadar ekleyin karıştırın. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder